Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

Ne barkácsolj otthon!

Mindig is utáltam az olyan készülékekekt amiket nem, lehetett roncsolás nélkül szétszedni. Nem is értem miért gyárt valaki ilyet. Persze, ha meg akarom magyarázni, akkor megtehetem, nem biztos, hogy igazam lesz.
A helyzet ugyanis az, hogy az iPad2 készülék szétszedéséhez nem csavarhúzóra, hanem hőlégfúvóra van szükség.
Az előlap rá van ragasztva a készülékre. Nagy ügyesség és rutin kell a szétszedéséhez még egy olyan egyszerű művelet elvégzésénél is, mint az akkumulátor csere. Csak gondoljuk, hogy egszerű, de nagyon nem az.
Tény, hogy az iPhonok akkumulátora is bírja 2-3 évet és mire cserélni kellene, már jön az új típus, de nem mindenkinek van pénze megvenni az újat. A régit dobjuk ki, vagy vigyük szervízbe?
Előnye is van ennek a ragasztásos módszernek. A készülék a mindennapos használatkor ezerféle külső hatásnak van kitéve. Gondoljunk csak bele, hogy a reggeli kávé, vagy tea fogyasztása mellett olvasott napilapot hányszor áztattuk el. Talán ezért van ragasztva, hogy ne follyon bele a kakaó? (akkor mi van az egyéb testnyílásaival?) :)
A konkurencia harc a legvékonyabb táblagép címért, a lekerekített oldalak egyszerűen nem teszik lehetővé a csavarozást. Nincs hova csavarozni. Lehetne kis műanyag füles pattintós megoldás, akkor meg nem lehetne stabilan rögzíteni és azt sem biztos, hogy roncsolás nélkül lehetne szétszedni.
Kitalálták ezt az Apple mérnökei, nem is akarok helyettük okoskodni itthonról, de az tény, hogy házilag semmit nem lehet vele kezdeni. Bármi kipurcan rajta, mehet a szervízbe.
Szervíz témákkal még fogunk foglalkozni itt az iPadavanon, mert hamarosan indul egy új informatikai szervíz központ az i-szerviz.com. Róluk, ill. A segítségükkel még fogunk írni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése