Pages

Subscribe:

Analytics

Labels

iPad internet mappám

Folytatom a sorozatot. a következő mappám többé-kevésbé az internetes programokat tartalmazza. ezeket vesszük sorra. Alapból a Safari és a Chrome böngészőjét használom. Ezek kint vannak a főoldalon. Itt a ritkábban használt internetes alkalmazásaimat tartom. Mint mindenütt, itt is jellemző, hogy a programok nagy része tök feleslegesen van fent a gépen. Sebaj, legalább lesz mit letörölni, ha helyhiánnyal küzdök.  Ember legyen a talpán aki ki tudja választani, hogy melyik alkalmazás felel meg neki a leginkább. Ami ez esetben hasznos lehet, hogy tippeket adok a válogatáshoz, hogy miből érdemes csemegézni. :)
"iPad, iPhone, iOS  oktatás kezdőknek, haladóknak, szinkronizáció, programok használata, eszköz kezelés. Egyéni foglalkozás, személyes tanácsadás: http://tabladoki.com "
Nézzük őket sorra, miért is kerültek fel a gépre.

TagDisc HD+: letöltési funkcióval ellátott fájlkezelő és böngésző. Zenék PDF fájlok letöltésére tökéletesen alkalmas. Magazinokat szoktam letölteni vele amiket utána az iBooksban megnyitva kényelmesebben tudok olvasni, lapozgatni. Ingyenes PDF magazinok letöltéséről írtam már egy korábbi bejegyzésben, tessék visszakeresni.

Speedtest X: letöltési sebességmérő. Az ingyenes verzióban sajnos nem minden szerverkapcsolatra lehet rámérni. Így a sebesség függ a kijelölt szerver és a közöttünk lévő adatkapcsolati úttól, vagyis nem az adott internetszolgáltatás sebességét fogjuk megkapni.



Atomic Web: egyszerűen használható webböngésző. Még akkor tóltöttem le amikor a Safari nem többfüles verzió volt. Mostanában nem igen használom.

Terra: egyszerű webböngésző, beépített, könnyen kezelhető letöltési funkcióval. Sebességben nem a leggyorsabb, de a letöltés gomb nagyon hasznos lehet rajta.

Download HD: újabb letöltési funkcióval ellátott webböngésző, mely nagyobb hangsúlyt fektet a letöltésre és a letöltött fájlok kezelésére.

Dolphin for iPad: lenyűgöző sebességű webböngésző. Kézi gesztusokkal vezérelhető. Akinek a Safari nem szimpatikus annak ezt ajánlom. Hogy miért mégis a Chrome-ot használom a Safari mellett? Egyszerű: ha a Google Adwords oldalát használom, a Safari rendszerint kidob. Vajon miért? - ez csak egy szarkasztikus kérdés volt. A Google saját böngészőjében a Chrome-ban működik. A Dolphinban nem próbáltam, valójában ez csak a helyet foglalja a gépemen, de nincs szívem letörólni, mert annyira gyors és letisztult, szóval ajánlom.

Serpenyő: a serpenyo.hu oldal adatbázisából táplálkozó online szakácskönyv. A kedvenc recepteket megjelölhetjük és később internet nélkül is elérhetjük. Hasznos és jó kis program, bár nem biztos, hogy ebben a mappában lenne a helye.

Wi-Fi Finder: 144 ország 545.000 ingyenes és fizetős hotspotját tartalmazza a folyamatosan bővülő adatbázis amit letöltve internet nélkül is használhatsz. Ha olyan hotspotot találsz ami nincs benne, akkor  be is küldheted. Nem tudom, hogy itthon mennyire használható. Első ránézésre szegényesnek találtam a budapesti adatbázist, de az az igazság, hogy nem nagyon használtam, így a véleményem nem releváns.

DiigoBrowser: utazáshoz ezt ajánlom a leginkább. A böngészőben egy gombnyomással tudod elmenteni a megtekintett oldalt amit külföldön internet nélkül lapozgathatsz. Római látogatásomkor ez volt az idegenvezetőm. Minden szükséges információ oldalát előre felkerestem, és az adott helyszínen olvastam el a látnivalóról szóló oldalt. Imádtam!

CloudOn: ingyenes volt, leszedtem, de még annyi időm sem volt, hogy regisztráljak rajta, márpedig csak regisztrációval működik. Vagyis egyenlőre csak bitzabáló nálam.

G-Whizz!: egy újabb bittündér ami észrevétlenül tünteti el a biteket az iPad-emről különösebb hasznos felhasználás nélkül. Bár ez nem azt jelenti, hogy nem érdemes használni, csak azt, hogy én nem használom. Ennek ellenére azért nem törlöm le, mert jófélének tűnik és egyszer lehet, hogy rájövök, hogy ez mekkora király alkalmazás. Ez egy Google svájci bicska. Mindent egy helyen alkalmazás. Van benne továbbá Twitter és Facebook elérés is. Aki szereti a mindent egy helyen programokat, az imádni fogja.

Kérem, hogy akinek a fenti programok bármelyikéről több tapasztalata, információja van, az ossza meg velünk, és a többi olvasóval egy hozzászólásban!
A helyesírási hibákért és a félregépelésekért sorry, de megint az iPad-en pötyögtem be ezt a bejegyzést -ágyban fekve :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése